Vanliga frågor

Är ozon farligt?

Nej, ozon, eller aktivt syre, som vår teknik grundar sig i är inte farligt vid rätt användning. Ozon används i många applikationer inom kommersiella fastigheter, industrier och kommuner med utmärkta resultat. Våra VÄDRA luftrenare använder samma principer och mycket låga halter och är helt säkra vid normal användning och är inte giftigt. Under behandling kan en doft som kan liknas vid klor kännas. Efter behandling vädras luften ur och ditt hem är rent och fräscht!

Kan man vara i huset medan man sanerar?

Det går bra, man kan vistas i huset under behandlingen! Man stänger till det utrymme som ska saneras. Man kan säkert gå in i utrymmet som saneras och kommer då att ana aktivt syre. Vi rekommenderar dock som en extra försiktighetsåtgärd att man inte vistas under längre stunder.

Under normal behandling tar inget i ditt hem skada. Vi rekommenderar dock att inte vistas under längre stunder under sjäkva behandlingen.

Kan man ha husdjur hemma under behandling?

Ja om man är hemma själv så går det bra, det gäller samma som för oss människor att man inte är i samma rum som man behandlar. Lämna inte ditt husdjur i samma utrymme där luftreningen sker.

Kan dator, tv eller andra elprodukter ta skada?

Vid vanliga behandlingar för unken lukt på 4-6 timmar är det ingen fara! Är det längre behandlingar på full effekt som vid mögel sanering är det inte fel att ta ut elprodukterna ur rummet. Aktivt syre är en oxidant och vid lång behandling i mindre rum kan elprodukter med tiden oxidera.

Ska man ta ut blommor ur det rum man behandlar?

Vanliga gröna växter brukar inte ta skada vid kortare behandlingar. Är man osäker kan blommorna flyttas till ett annat rum under behandlingen.