Till höger har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om aktivt syre och VÄDRA. Hittar du inte svaret till din fråga är du välkommen att skicka frågan till kontaktformuläret.

Ja, ozon är en farlig gas i höga koncentrationer. Men med dom här mindre maskinerna som VÄDRA kommer man inte upp i så höga halter ozon så det blir giftigt! Man ska ändå inte vistas i samma rum som man behandlar, lukten av ozon vid behandlingar på högre effekt luktar som klor och är irriterande för näsan dock inte farlig.

Man kan vistas i huset under behandlingen! Man stänger till det utrymme som ska saneras, det går att gå in i rummet kortare tid om man måste hämta eller göra något där, men man ska inte vistas där längre tid då ozon luktar klor och är lite frän i doften och kan kännas irriterande att andas in.

Ja om man är hemma själv så går det bra, det gäller samma som för oss människor att man inte är i samma rum som man behandlar! Så man lämnar inte djur hemma ensamma under behandling!

Vid vanliga behandlingar för unken lukt på 4 – 6 timmar så är det ingen fara! Är det längre behandlingar på full effekt som vid mögel sanering är det inte fel att ta ut elprodukterna ur rummet. Ozon är en stark oxidant och vid lång behandling i mindre rum kan elprodukter med tiden oxidera.

Vanliga gröna växter brukar inte ta skada vid kortare behandlingar. Är man osäker kan blommorna flyttas till ett annat rum under behandlingen.

Nej, ozon tar inte bort fukt. Ozon är en oxidant som bryter ner och dödar bakterier, mögelsporer samt mikroorganismer som orsakar dålig och unken lukt.

Ytligt mögel på isolering kan behandlas om man öppnar upp väggen. Mögel i en vägg kommer ozon inte åt.

Nej, då radon är ett grundämne och kan inte oxideras av ozon.

Nej, ozon dödar mögelsporerna så de inte kan växa igen och mögellukten försvinner. Men efter behandling är det bra att tvätta bort mögelpåväxten så man ser att det inte kommer tillbaka nytt mögel.

30 till 40 minuter efter att maskinen har stannat så har mesta ozonet förbrukats. Lukten kan finnas kvar i rummet och avtar succesivt. Generellt kan man säga att om man har behandlat i 5 timmar så tar det lika lång tid innan lukten helt försvinner. Om man vädrar genom att öppna fönster eller dörrar så påskyndas processen. När lukten är borta så kan hunden vistas där igen.

När du fått hem produkten väntar du med att betala fakturan. När du prövat maskinen kan du kostnadsfritt skicka tillbaka den inom 14 dagar, ring oss och säg att den är på väg så slipper du betala fakturan.

Frakten är på fast pris inom Sverige, 199 ink. moms. Man kan även kostnadsfritt hämta upp sin VÄDRA på kontoret.

En leverans går iväg inom 24 timmar (en bankdag) efter mottagen beställning.

Tyvärr kan systemet endast behandla beställningar inom Sverige för tillfället, men maila oss så löser vi det.